parallax background
1748 & 1972

Francuska & Italija

Familija Quiot

Osnovani 1748. godine
13 generacija!
Svetski poznata "Rhone valley" vina, kao sto su Chateauneuf du Pape, Gigondas, Cote du Rhone...
F amilie Quiot je vinarska porodica koja proizvodi francuska vina još od davne 1748 godine. Oni imaju nekoliko vinarija i vinograda koje se nalaze u najpoznatijim vinskim regionima Francuske

Danas 13-ta generacija ove porodice vodi i radi na imanju. Njihov portfolio sadrži najpoznatija francuska vina regiona reke Rone, kao sto su prestižni Chateauneuf du Pape ( crveni i beli) Cote du Rhone ( crveni i beli), Gigondas kao i roze vino ( Cote de Provence Rose) iz Provanse.

Empson & co

Osnovani 1972. godine
Jedni od pionira izvoza italijanskih vina
Prisutni u svim najboljim restoranima i vinotekama širom sveta
E mpson & company, nastala je 1972., u Milanu u Italiji kao porodična firma. Jedna je od prvih kopanija koja se bavila proizvodnjom i izvozom kvalitenih italijanskih vina ka starnim zemljama sa velikim fokusom na Ameriku.

Njihov portoflio obuhvata sve najbolje što može Italija da ponudi, od Barola do Super Toskana, i nekih novih mediteranskih vinskih dragulja poput Primitiva, Pinot Grigia i Chantia. Oni su veza izmedju najboljih Italijanskih vinarija i najboljih svetskih restorana i vinoteka. U njihovoj ponudi oni nude i logističke usluge kao i usluge marketinga i promocija.


Cantina Danese

Osnovani ranih 1950-tih godina.
Fabrički pogon flaširanja i pakovanja vina, kao i laboratorija za ispitivanje gotovih proizvoda!
Vinski podrum ima kapacitet skladištenja 60.000 hektolitara!
C antina Danese je italijanska vinarija osnovana ranih 1950'tih u Ronci, malom mestu u provinciji Verone u okviru Lessini Planinskog nacionalnog parka. Počeli su kao mali proizvođači i prodavci vina koji su svoje proizvode plasirali isključivo na tržište severne Italije.

Tokom 1980-tih posao su proširili na celu italijansku teritoriju. Mario Danese i još trojica njegovih rođaka uložili su svu svoju ušteđevinu da bi još više opremili i proširli njihovu vinariju, te su napravili njihov fabrički pogon za flaširanje i pakovanje vina kao i njihovu laboratoriju za ispitivanje gotovih proizvoda. Tokom 90 tih godina prošlog veka Cantina Danese srl proširila je svoju prodaju prvenstveno na istok u zemlje nekadašnjeg Sovjetskog saveza. Kako se posao sve više i više razvijao i potražnja za njihovim vinima bila sve veća tako su se i oni širli. Njihov vinski podrum može da skladišti 60.000 hektolitara vina a površine je 6562 m2. Danas Cantina Danese srl drzi Mario Danese i njegov sin Luca i prisutna je na svim većim vinskim tržištima sveta, kako u Evropi tako i u Aziji Americi, Australiji.